ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διαρχία διχάζει το ΠΑΣΟΚ

Η διαρχία διχάζει το ΠΑΣΟΚ

Έντονες κόντρες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για μεταβατική διαρχία στο κόμμα μέχρι τις εκλογές, κι ενώ οι κορυφαίοι του κόμματος δείχνουν διχασμένοι σε μια τέτοια προοπτική.

Θετικός στη διαρχία εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ρέππας, που σε συνέντευξή του στη Real News, υποστήριξε ότι «η πρόταση Παπανδρέου είναι ισορροπημένη και ανταποκρίνεται, υπό τις παρούσες συνθήκες, στα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της χώρας».

Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο διαρχίας ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που σε δήλωσή του την Πέμπτη τόνισε ότι «η προσπάθεια μετάθεσης του χρόνου ανάδειξης νέου προέδρου μετά τις εθνικής εκλογές προδίδει μια αμετανόητη εμμονή που οδηγεί σε κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου», προσθέτοντας ότι «αποδοχή της πρότασης Παπανδρέου ισοδυναμεί με σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί δημόσια για την πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο παρέπεμψε στις παλαιότερες θέσεις του, με τις οποίες έκανε λόγο για άμεση αλλαγή ηγεσίας πριν τις εκλογές. «Δεν αλλάζω ούτε κεραία στις απόψεις μου» σημείωσε, προϊδεάζοντας για το στίγμα των προθέσεών του.

Αλλαγή ηγεσίας στο κόμματος πριν από τις εκλογές και σε χρονικό διάστημα που θα είναι επαρκές για την εκλογική προετοιμασία του νέου προέδρου ζήτησε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Να σημειωθεί ότι ο μόνος που δεν έχει αφήσει να διαφανούν οι θέσεις του για το ζήτημα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.