ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Μηταράκη: Δεν δεχόμαστε μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά

Ηχηρό μήνυμα Μηταράκη: Δεν δεχόμαστε μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά
INTIME NEWS

Μειώνεται ο χρόνος εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «από 1η Ιανουαρίου, τα πρώτα στοιχεία του ασύλου είναι ότι οι αποφάσεις πλέον βγαίνουν στις 24 μέρες για αυτούς που έχουν μπει το 2020 στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές αποφάσεις γύρω στον Μάρτιο – Απρίλιο θα οδηγηθούν σε επιστροφές μετά την διαδικασία της επιτροπής προσφυγών».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι από τις αρχές του έτους έχουν γίνει εννέα αποστολές επιστροφών μεταναστών χωρίς μεγάλο αριθμό ανά επιστροφή «αλλά πλέον έχουμε απόλυτη συστηματικότητα στις επιστροφές».

Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στη σημασία των κλειστών κέντρων φιλοξενείας που κατασκευάζονται στα νησιά και καθησύχασε τους κατοίκους που αντιδρούν, πως τα παλιά κέντρα θα σταματήσουν να λειτουργούν.

«Τα κλειστά κέντρα είναι πάρα πολύ σημαντικά και για την ασφάλεια των πολιτών και για τη λειτουργία του ασύλου και για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά να στείλουν το μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Νότης Μηταράκηςτόνισε με έμφαση πως «τελειώνει η Μόρια, τελειώνει η ΒΙΑΛ», «θα υπάρχει ένα και μόνο κέντρο, κλειστό και ασφαλές».

Επίσης, ο Νότης Μηταράκης επεσήμανε ότι το κλείσιμο των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας θα γίνει αμέσως μόλις τεθούν σε λειτουργία οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές, λέγοντας ότι «θα υπάρχει μόνο 1 κέντρο στα νησιά. Ούτε ΒΙΑΛ ούτε Μόρια».

«Την Πέμπτη θα μεταβώ στο Βερολίνο, όπου θα συναντήσω τον Γερμανό Υπουργό Μετανάστευσης, κ. Ζεεχόφερ. Αίτημα της χώρας μας η καλύτερη επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων και η θέσπιση κοινών κανόνων επιστροφών», είπε ο κ. Μηταράκης.

«Η κυβέρνηση δεν δέχεται καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Τα νησιά είναι κέντρα ταυτοποίησης και διαχωρισμού. Όποιος δικαιούται άσυλο, πάει στην ενδοχώρα. Όποιος δε δικαιούται, πάει στην Τουρκία», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Καστοριά: Ξεπάγωσε η λίμνη και όλη η πόλη έπαθε σοκ (pics)

Σχετικές ειδήσεις