ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Το «πάγωμα» Μηταράκη, η παρέμβαση Μαξίμου και η συμφωνία με τους νησιώτες

Μεταναστευτικό: Το «πάγωμα» Μηταράκη, η παρέμβαση Μαξίμου και η συμφωνία με τους νησιώτες

Ένα «μίνι κομφούζιο» φαίνεται ότι δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του Νότη Μηταράκη για προσωρινό «πάγωμα» της διαδικασίας επίταξης ακινήτων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για σειρά προγραμματισμένων ραντεβού, ενώ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό.

Στις συζητήσεις που υπήρξαν στο Μαξίμου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έγινε απόλυτα σαφές ότι καμία διαδικασία όσον αφορά στην κατασκευή των πέντε κλειστών δομών δεν πρόκειται να «παγώσει». Πολλά κυβερνητικά στελέχη, σε μία προσπάθεια να άρουν κάθε παρεξήσηης γύρω από το ζήτημα, «πατούν» και στην διευκρινιστική ανάρτηση που έκανε ο υπουργός στα social media, στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας για να υποδείξουν άλλους χώρους για τη δημιουργία των δομών.

«Τα κλειστά κέντρα θα προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση», υπογραμμίζουν στο Μαξίμου, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως δύσκολα θα βρεθούν άλλοι χώροι χώροι που να πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και το πιθανότερο είναι να κατασκευαστούν στις περιοχές που έχουν επιταχθεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει τη διάθεση να δείξει ότι βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τις τοπικές κοινωνίες, αν και πολλά κυβερνητικά στελέχη εμμένουν στην άποψη ότι εν τέλει θα αποδειχθεί ότι ήταν μονόδρομος η επίταξη των συγκεκριμένων χώρων.

Μουτζούρης: Συμφωνήσαμε διάλογο «από μηδενική βάση»

Για συμφωνία με την κυβέρνηση σε διάλογο «από μηδενική βάση» σχετικά με το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, βάζοντας στην άκρη τις επιτάξεις περιοχών και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο περιφερειάρχης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε την Πέμπτη και Παρασκευή συναντήσεις με τους δημάρχους Βορείου Αιγαίου ώστε να συμφωνηθεί η αντιπρόταση στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

«Όταν συζητήσαμε χθες με τον κ. Μηταράκη, εκεί που καταλήξαμε ότι από μηδενική βάση θα γίνει ο διάλογος για κάποιο διάστημα, και η μηδενική βάση περιλαμβάνει τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

«Όλα είναι δυνατά, και αλλαγή οριοθετήσεων, ένας διάλογος από μηδενική βάση τα περιλαμβάνει όλα, δώστε χρόνο» όπως είπε και πρόσθεσε ότι: «Εάν η κυβέρνηση έχει αλλάξει γνώμη στο ενδιάμεσο διάστημα δικό της θέμα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια κακοποίηση» - Φρικιαστική περιγραφή του ιατροδικαστή για το νεκρό βρέφος

Πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας: Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν

Σχετικές ειδήσεις