ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν Σαμαράς-Παπαδήμος

Τι είπαν Σαμαράς-Παπαδήμος

Με μια λιτή δήλωση, του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά, η δεύτερη σε διάστημα 2 εβδομάδων.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας, ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας. Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων», η λακωνική περιγραφή της μακράς –σχεδόν δίωρης- συνάντησης, των δυο ανδρών, από τον κ. Μιχελάκη.

Το κλίμα πάντως της συνάντησης, είχε διαφανεί και από τα όσα διέρρεε από το απόγευμα το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας αντίθετο, στις σκέψεις Κουτρουμάνη για τις επικουρικές, σε νέες μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα και στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων από το μεταβατικό σχήμα.

«Δεν βλέπουμε άγριες διαθέσεις από την πλευρά της Τρόικας και ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν ανοίγει περισσότερα μέτρα από όσα της θέτουν», το χαρακτηριστικό σχόλιο στελέχους της παράταξης, υπονοώντας πως η μεταβατική κυβέρνηση –και προφανώς ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος- προτάσσουν τη δική τους ατζέντα, από εκείνη της τριμερούς.

Είναι γεγονός πως η καχυποψία της ΝΔ, έχει αυξηθεί, με τα επιτελικά στελέχη να μην δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να κρύψουν τις σκέψεις και τις ενστάσεις τους.