ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μείωση κατώτατου μισθού

«Όχι» 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μείωση κατώτατου μισθού

Αντίθετοι με την μείωση ή κατάργηση του κατώτατου μισθού και στην υποχώρηση της χώρας μας έναντι της τρόικας εμφανίζονται τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης, οι οποίοι υπογράφουν το τονίζουν ότι «σε όλα υπάρχουν όρια» και ζητούν από την κυβέρνηση να πει «όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας.

Άλλωστε, επισημαίνουν, με τη μείωση μισθών δεν μπορεί να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες αυτής της ιδέας. Με τη λογική αυτή, προσθέτουν, οι οικονομίες σε Μπαγκλαντές και Νιγηρία θα ήταν πρώτες παγκοσμίως».

«Δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική στην πρόταση των δανειστών μας, χωρίς να ενδίδουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, δεν διαφαίνεται άλλο κίνητρο στην πίεση των εκπροσώπων της τρόικας, παρά το ιδεολογικό. Η έννοια του κατώτερου μισθού ισχυρίζονται πως πρέπει να καταργηθεί διότι η «αγορά εργασίας» πρέπει να απορρυθμιστεί. Δεν υπάρχει οικονομικό σκεπτικό», αναφέρουν, κάνοντας λόγο για «δόγμα».