ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Κυρώσεις στην Τουρκία από ΕΕ αν συνεχίσει να μην τηρεί τα συμφωνηθέντα

Χατζηβασιλείου: Κυρώσεις στην Τουρκία από ΕΕ αν συνεχίσει να μην τηρεί τα συμφωνηθέντα

«Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία και αποτελεσματικά. Είμαστε κράτος δικαίου, σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες και ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και υπογραμμίζει ότι «η διεθνοποίηση του θέματος και η θωράκιση των συνόρων ήταν η πιο ενδεδειγμένη άμεση πολιτική επιλογή».

Εκτιμά ότι το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και ακόμα και οι πιο ανεκτικοί απέναντι στην Τουρκία αντιλαμβάνονται ότι ο Ερντογάν εκβιάζει με όπλο τους πρόσφυγες και μετανάστες και επισημαίνει ότι αν ο Ερντογάν συνεχίσει να μην τηρεί τα συμφωνηθέντα «έφτασε η ώρα για την Ευρώπη να συζητήσει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία».

Για την κατάσταση στα νησιά ο κ. Χατζηβασιλείου επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν «νέες Μόριες» και ότι τα κλειστά κέντρα θα είναι μια ενδιάμεση στάση μέχρι την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα έχει κανόνες και ότι δεν μπαίνει όποιος θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό.

Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η κρίση στον Έβρο απαιτεί ενότητα και ομοψυχία. «Η ελληνική κοινωνία στηρίζει σύσσωμη την προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τα σύνορά μας και έμπρακτα να δείξει στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να παίζει με το μεταναστευτικό, ούτε να εκβιάζει εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο» σημειώνει και προσθέτει ότι «το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι έλαβε το μήνυμα και περιθωριοποίησε τις ακραίες φωνές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός – Πανικός στους επιστήμονες: Άνδρας ανάρρωσε από τον ιό αλλά πέθανε

Σχετικές ειδήσεις