ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοροναϊός – Παραδοχή Μητσοτάκη: Σε κίνδυνο ο προϋπολογισμός και οι στόχοι για 2% ανάπτυξη

Κοροναϊός – Παραδοχή Μητσοτάκη: Σε κίνδυνο ο προϋπολογισμός και οι στόχοι για 2% ανάπτυξη
AP PHOTOS

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των δημοσιονομικών στόχων λόγω του  κοροναϊού, που επηρεάζει ευρύτερα τη διεθνή οικονομία, άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολίνο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το 2020 θα είναι διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως να μην μπορεί να επιτευχθούν. Θα πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα» προειδοποίησε. Απαιτείται και περισσότερος συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιδημία είπε ο πρωθυπουργός, και προσέθεσε και ανέφερε ότι δρομολογείται τηλεδιάσκεψη.

Πράγματι, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι τα νέα προβλήματα την οδηγούν να επιταχύνει και όχι να επιβραδύνει τις αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα για τη νόσο, λέγοντας πως στη χώρα μας μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχουμε ακόμη απώλεια, και σημείωσε πως είναι επιδημία που εξαπλώνεται γρήγορα.

«Σήμερα ανακοινώσαμε ένα πρώτο πλέγμα μέτρων υποστήριξης της οικονομικής δραστηριότητας και στήριξης του κόσμου της εργασίας», ανέφερε και παρατήρησε: «Κανένα μαζικό μέτρο ωστόσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Καμία κεντρική απόφαση δεν αποδίδει αν δεν τη συμμερίζονται πρώτα και πάνω από όλα οι πολίτες» επισήμανε. «Αποφεύγουμε μέχρι και τις χειραψίες. Το κάναμε και με την καγκελάριο, δεν είμαστε τσακωμένοι» είπε χαριτολογώντας.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει μελέτη σκοπιμότητας με τη Volkswagen για να μετατρέψουμε ένα ελληνικό νησί σε κόμβο καινοτομίας για την ηλεκτροκίνηση, ενώ σχολίασε και τις γερμανικές επενδύσεις σε αιολικά πάρκα. «Θέλουμε πολύ περισσότερες από τις ήδη 162 γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας» ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κρούσματα σε Γαλάτσι και ισραηλινή πρεσβεία - Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

Κοροναϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» καθηγητή Ιατρικής για τρία από τα κρούσματα στην Αττική

Κλειστά σχολεία-Κοροναϊός: Αυτές οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες (ΛΙΣΤΑ)