ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουτρουμάνης: Αναγκαία η τριμερής συμφωνία για τα εργασιακά

Γ. Κουτρουμάνης: Αναγκαία η τριμερής συμφωνία για τα εργασιακά

Για την ανάγκη να υπάρξει τριμερής συμφωνία για τα εργασιακά έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η διατήρηση θέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «ΒΗΜΑ 99,5», ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι « «δεν υπάρχει επιμονή ότι σώνει και καλά θα πρέπει να μειώσουμε τα κατώτερα όρια», προσθέτοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης, το μισθολογικό κόστος είναι ένα ζήτημα που θέτει συνεχώς η τρόικα και όχι η κυβέρνηση. «Εμείς έχουμε ζητήσει από τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς να διευρύνουν την ατζέντα τους, γιατί πρέπει από τη μια πλευρά να δουν το θέμα της ανταγωνιστικότητας και του κόστους εργασίας και από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μπορούν να μην μπουν σ' αυτή τη συζήτηση θέματα που αναφέρονται στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Βέβαια, παραδέχθηκε ότι ενδεχόμενο γενικευμένης μείωσης των μισθών του ιδιωτικού τομέα θα επιδεινώσει την ύφεση.

Επίσης, αναφερόμενος στις επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα από την ενοποίηση των ταμείων να μην υπάρχει καμία μείωση στις συντάξεις που αντιστοιχούν στο 20% του συντάξιμου μισθού.