ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΥΕΘΑ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Συνομίλησε με τους φρουρούς των συνόρων στον Έβρο

Στο ΥΕΘΑ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Συνομίλησε με τους φρουρούς των συνόρων στον Έβρο
IN TIME

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ενημερώθηκε επί θεμάτων αρμοδιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων από το ΓΕΕΘΑ, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (17/03) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ.Σακελλαροπούλου έφθασε στο υπουργείο στις 10:00, όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ένα μικρό στρατιωτικό τμήμα έξι ανδρών απέδωσε τιμές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την είσοδό της στο υπουργείο, ενώ απουσίαζαν η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και το μικτό άγημα που συνήθως αποδίδει τιμές κατά την υποδοχή των επισήμων. Στο πλαίσιο αυτό, δεν έγιναν και χειραψίες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου για θέματα αρμοδιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωση που πραγματοποιείται στην αίθουσα Τιμών «Ιωάννης Καποδίστριας». Μετά το τέλος της ενημέρωσης, η κ. Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με στελέχη των δυνάμεων που βρίσκονται στις Καστανιές του Έβρου για την αποτροπή εισόδου παρανόμων μεταναστών στη χώρα.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με τη διμοιρίτισσα του Λόχου Άμεσης Επέμβασης ανθυπολοχαγό Ελισάβετ Νιώτη στις Καστανιές Έβρου. Η ανθυπολοχαγός ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών αποτροπής δηλώνοντας την αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεων για την επίτευξη των στόχων.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την πλήρη συμπαράσταση και υποστήριξη όλων στο έργο που επιτελούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή για την αποτροπή της παράνομης εισόδου προσφύγων/μεταναστών στη χώρα.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης συνομιλίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να επισκεφθούν την περιοχή, κάτι το οποίο αποφασίσθηκε να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 17:00 - Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός