ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ - ΕΞΕΤΕΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Σκέψεις να τεθεί η χώρα σε καραντίνα – Ένα βήμα πριν την απαγόρευση πτήσεων

Κορονοϊός: Σκέψεις να τεθεί η χώρα σε καραντίνα – Ένα βήμα πριν την απαγόρευση πτήσεων
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες καθώς η εικόνα που θα παρουσιάσει η διασπορά του ιού στην Ελλάδα και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, θα κρίνουν εάν θα εφαρμοστούν και νέα, ακόμη πιο αυστηρά μέτρα που θα θέσουν την χώρα σε καραντίνα.

Στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο τα μέτρα αντιμετώπισης και οι συνέπειες του κορονοϊού Covid-19

Το υπουργικό συμβούλιο

Νέα ήθη φέρνει, λοιπόν, ο κορονοϊός στο πολιτικό σκηνικό αφού το σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού που έχει επιβάλει η Πολιτεία.

Ο μοναδικός που θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα προΐσταται σε μία συνεδρίαση η οποία θεωρείται κρίσιμη για τις κινήσεις της Πολιτείας το αμέσως επόμενο διάστημα, λίγες ώρες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία τέθηκε σε ισχύ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Για το θέμα εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ως προς τις οικονομικές συνέπειες και τα μέτρα της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Για την κατάσταση στο χώρο της υγείας και τις αντοχές του δημοσίου συστήματος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου ως «αντίδοτο» στην παράλυση που έχει φέρει στην ίδια την καθημερινότητα ο κορονοϊός ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Και τέλος, για τα περιοριστικά μέτρα και την όλη διαχείριση του ζητήματος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Νέα μέτρα στο τραπέζι

Η κυβέρνηση στην παρούσα φάση εστιάζει σε έναν τετραπλό στόχο: α) να αντέξει το σύστημα Υγείας β) να μην διασπαρεί ο ιός εκθετικά γ) να τηρηθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και δ) η Οικονομία να μπορέσει τόσο να αντεπεξέλθει όσο και να μην πληγωθεί θανάσιμα για την περίοδο μετά την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr είναι πιθανόν να υιοθετηθούν και περαιτέρω μέτρα από την Πολιτεία προκειμένου να μην αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα στην χώρα και φτάσουν σε νούμερα μη διαχειρίσιμα. Εκτός από το ενδεχόμενο παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά την 6η Απριλίου, στο τραπέζι έχει πέσει και η απαγόρευση επιβατικών πτήσεων από και προς την χώρα μας.

Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει την συχνότητα των πτήσεών τους αφού είχε μειωθεί ραγδαία και η επιβατική κίνηση. Την ίδια ώρα στο κάδρο προστίθεται και η απαγόρευση πτήσεων από και προς τις χώρες Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται κάτι τέτοιο να ισχύσει και για τις πτήσεις από Γαλλία και Ισπανία. Στο πλαίσιο αυτό προστίθεται και η απόφαση της Aegean να αναστείλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού από την ερχόμενη Πέμπτη έως και τις 30 Απριλίου.

Εάν προχωρήσουν οι σκέψεις στην κυβέρνηση τότε θα μιλάμε για πλήρη απομόνωση της χώρας σε μία προσπάθεια να πάψει η «εισαγωγή» κρουσμάτων από το εξωτερικό τα οποία αυξάνουν εκθετικά την διασπορά του κορονοϊού.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο επίταξης ξενοδοχείων για τη φιλοξενία ασθενών ή ακόμη και πλοίων, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει τη δυνατότητα να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πάντως ότι ήδη είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ έναντι 565 πριν από ένα δίμηνο, ενώ οι κλίνες για την απλή νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό ανέρχονται σε 2.158. «Και συνεχίζουμε» τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Προστίθενται καθημερινά και άλλες» συνέχισε. «Επίσης 39 κλίνες ΜΑΦ μετατράπηκαν σε ΜΕΘ και έχουμε ήδη πάρει άλλες 107 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα».

Ήδη την Δευτέρα μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Stanley στην Πλατεία Καραΐσκάκη οι πρώτοι 25 επιβάτες πτήσεων οι οποίοι προέρχονταν από την Ισπανία και τις πόλεις Βαρκελώνη και Μαδρίτη αντίστοιχα. Ο ΕΟΔΥ τους εξέτασε όλους, τους κρατά σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τα αποτελέσματα και την αντιμετώπισή τους, δηλαδή εάν θα νοσηλευθούν ή θα τεθούν στην υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο:Επίθεση δουλεμπόρων με…χατζάρες σε φουσκωτό του Λιμενικού μέσα στο ποτάμι

Σχετικές ειδήσεις