ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η κόντρα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Μαίνεται η κόντρα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Ανακοίνωση απάντηση στον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Αθ. Σκορδά για τη χρηματοδότηση των κομμάτων εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Τ. Γιαννίτσης ξεκαθαρίζει ότι τα ακριβή στοιχεία για το 2011κατατέθηκαν στη Βουλή στις 19 Δεκεμβρίου, όπως αυτά είχαν προϋπολογιστεί βάσει των κρατικών εσόδων, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ο κ. Αθ. Σκορδάς είχε δηλώσει ότι «είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να δίνονται από υπεύθυνες αρχές λανθασμένα στοιχεία σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων» προσθέτοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι για το 2011 η ΝΔ εισέπραξε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ λιγότερα απ' ό,τι το 2010».

«Η αναφορά, σε δήλωση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Σκορδά, στην εκταμίευση προς αυτή 12.749.671 ευρώ αφορά στις τρεις πρώτες δόσεις της χρηματοδότησης για το 2011 και δεν αναιρεί την ακρίβεια της συνολικής χρηματοδότησης, δεδομένου ότι τα κόμματα, όπως γνωρίζουν, έχουν λαμβάνειν και την τελευταία δόση του 2011», υπογραμμίζει ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων δεν έχει καμία σχέση με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, ο κ. Γιαννίτσης ενημερώθηκε σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στις 24 Ιανουαρίου.