ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Ντόρας σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ

Κριτική Ντόρας σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ

Κριτική στα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν έχουν καταθέσει προτάσεις για τη διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Από το βήμα της ΚΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ότι η ίδια, επειδή έβλεπε τη δυσκολία της διαπραγμάτευσης, κατέθεσε δημόσια συγκεκριμένη πρόταση και δύο ημέρες μετά «πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις.

«Τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν κρυφτό. Πρέπει να μιλήσουν καθαρά και να πουν στον ελληνικό λαό, ποιο είναι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που προτείνουν» συνέχισε και επεσήμανε ότι «ο κίνδυνος της καταστροφής εξαιτίας των μικροπολιτικών παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται είναι ορατός και ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει το χάος εξαιτίας της ανικανότητας και του εγκληματικού λαϊκισμού τους».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επανέλαβε το αίτημά της η ΕΚΤ να συμμετάσχει στην ανταλλαγή των ομολόγων χωρίς αυτή να κερδοσκοπήσει τονίζοντας ότι έτσι θα μειωθεί το ελληνικό χρέος περίπου 18 δισ. ευρώ.

Είπε μάλιστα ότι η συμμετοχή της ΕΚΤ στο PSI θα δώσει οριστική λύση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ επανέλαβε και τις προτάσεις κοινωνικού χαρακτήρα που δημοσιοποιήθηκαν προχθές για την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο αίτημά της για αποπληρωμή των χρεών του κράτους προς ιδιώτες ύψους περίπου 7,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων εκτίμησε ότι 2 δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία μέσω της φορολογίας και σημείωσε ότι πρόκειται για πρόταση που έχει θέσει στην τρόικα η οποία είναι έτοιμη να την αποδεχτεί.

Κατηγόρησε επίσης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ότι υπονομεύουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και παράλληλα την προσπάθεια για να αποφευχθεί η καταστροφή.