ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup

Χαρίτσης: Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup

Κορονοϊός: «Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων», χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτστης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και πρόσθεσε ότι «τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με δηλώσεις ανακούφισης από την κυβέρνηση».  

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτσης ανέφερε: «Η Ευρώπη φαίνεται να μην διδάσκεται από το παρελθόν, της, να μην μαθαίνει από τα λάθη της». Υπενθύμισε ότι «η ίδια η ΕΚΤ είχε μιλήσει για 'ανάγκες' άνω του 1,5 τρισ. ευρώ λόγω της πανδημίας...Αν αυτή τη φορά δεν υπάρξει αμοιβαιοποίηση και δίκαιη κατανομή των βαρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ευρώπη δύσκολα θα αντέξει τη βαθιά, δομική κρίση που έρχεται, και ενδεχομένως να οδηγηθεί σε διάλυση... Χώρες σαν την Ιταλία, την Ισπανία και βεβαίως την Ελλάδα, δεν μπορούν να αντέξουν την κρίση χωρίς γενναίες ενέσεις ρευστότητας».

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους και όχι νέα δάνεια» και κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο σε αυτή την κρίση, αφού η χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με δηλώσεις ανακούφισης, όπως αυτές που ακούσαμε από υπουργούς».

Κλείνοντας δε, ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει μόνο τις ευρωπαϊκές αποφάσεις...Χρειάζεται να στηριχθούμε και στις δικές μας δυνάμεις...Ευτυχώς, χάρη στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά η χώρα μας έχει αυτές τις δυνάμεις».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Συνεργασία Apple - Google: Έτσι θα μας ειδοποιούν αν ήρθαμε σε επαφή με κρούσμα

Σχετικές ειδήσεις