ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Το Πάσχα κρίνεται η διάρκεια των περιορισμών – Τα σενάρια για τον τουρισμό

Κορονοϊός: Το Πάσχα κρίνεται η διάρκεια των περιορισμών – Τα σενάρια για τον τουρισμό

«Αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, θα γίνει για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» δηλώνουν σε όλους τους τόνους τα κυβερνητικά στελέχη. Ωστόσο, εκείνο που θα κρίνει τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων είναι το πόσο θα τα τηρήσουν οι πολίτες το Πάσχα.

Σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, και λίγα 24ωρα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, αν τα μέτρα περιορισμού τηρηθούν και συμπολίτες μας δεν θελήσουν να φύγουν με κάθε τρόπο εν όψει του Πάσχα, «σπάζοντας» την καραντίνα για να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και δεν κινδυνέψει η δημόσια υγεία από την εξάπλωση του κορονοϊού, τότε θα αργήσει η εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος εξόδου από τα μέτρα.

Επομένως, όλα θα κριθούν από το πώς θα συμπεριφερθούν οι πολίτες το Πάσχα.

Δηλαδή, είτε οι κόποι που όλοι κάνουμε θα χαθούν, είτε όλοι μαζί θα αποτελέσουμε την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης. Αν γίνει αυτό τότε γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Μπορεί να εκφράσει την πίστη του ο καθένας μόνος του, με τα πολύ αγαπημένα του πρόσωπα και να παραμείνουν όλοι μαζί στο σπίτι» αναφέρουν υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ θετικά είναι και τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που ενισχύουν τη θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, που θέλουν να απαλλαγούν γρήγορα από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις