ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα του ΣΥΝ στην αυριανή απεργία

Κάλεσμα του ΣΥΝ στην αυριανή απεργία

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή Παναττική απεργία απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η κοινωνία θα συντρίψει την πολιτική του Λ. Παπαδήμου και της τρόικας.

«Η Περιφερειακή Παράταξη «Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο» χαιρετίζει την αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων με την απεργία της 17ης του Γενάρη και το σταθερό ταξικό τους «Όχι» απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές και φορομπηχτικές πολιτικές που υλοποιούν οι δυνάμεις της Κυβέρνησης και η Τρόικα εδώ και 2 χρόνια, αποδομώντας καταχτήσεις δεκαετιών, δικαιώματα καθώς και Συνταγματικές διατάξεις.

Τρομοκρατούν, εκβιάζουν, λεηλατούν και καταστρέφουν τη χώρα, ποδοπατώντας όνειρα, ελπίδες και ζωές, στέλνοντας στην ανεργία, τη φτώχεια, την ξενιτιά και το κοινωνικό περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, τον ζούνε καθημερινά οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, την Ελευθεροτυπία, στον Άλτερ, στον Γερολυμάτος Cosmetics, στο Alex Pack, στην Alapis, στον Κόσμο του Επενδυτή, στον Χατζή, κ.α. Το ζούνε οι εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι του Ιδιωτικού αλλά και οι απολυμένοι συμβασιούχοι και έφεδροι του Δημόσιου Τομέα.

Η αλληλεγγύη, η ενότητα και οι αγώνες θα υπερασπιστούν τις καταχτήσεις, θα περιφρουρήσουν τις δουλειές, τις αποδοχές και τις ζωές μας.

Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές.

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Αυτοαπασχολούμενοι, είμαστε μαζί σας, είμαστε δίπλα σας.

Έχετε δίκιο και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος το δίκιο σας και οι ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας θα είναι ο νικητής για ένα καλύτερο αύριο απέναντι στις επιλογές των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών ελίτ σε Ελλάδα και Ευρώπη.»