ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Newsbomb.gr: Αδιανόητο ότι ο Βρούτσης παραμένει υπουργός μετά το φιάσκο των ΚΕΚ

Τσίπρας στο Newsbomb.gr: Αδιανόητο ότι ο Βρούτσης παραμένει υπουργός μετά το φιάσκο των ΚΕΚ
INTIME NEWS

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εξαπολύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και τον δημοσιογράφο Κώστα Τσιτούνα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση των ΚΕΚ και της κριτικής που έχει ασκηθεί στην κυβέρνηση τονίζει πως «φυσικά και τα ΚΕΚ λειτουργούσαν και επί των ημερών μας. Δεν διανοηθήκαμε όμως ποτέ εμείς να στερήσουμε εκατομμύρια ευρώ από τους επιστήμονες, για να τα τσεπώσουν οι ιδιοκτήτες κάποιων ΚΕΚ, εν ονόματι μιας δήθεν επιμόρφωσης».

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα κάνει λόγο για φιάσκο και σημειώνει πως «μου είναι αδιανόητο ότι μετά από αυτό το φιάσκο, ο κ. Βρούτσης παραμένει υπουργός και μάλιστα κουνάει και το δάχτυλο στους επιστήμονες, ότι αυτοί ευθύνονται».

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζει πως: «μέσα στην κρίση η κυβέρνηση λέει στους δικηγόρους, στους μηχανικούς, στους επιστήμονες ότι δεν χρειάζονται οικονομική στήριξη, απλά είναι αγράμματοι και τεχνολογικά αναλφάβητοι. Και από τα 1070 ευρώ που προορίζονται για κάθε επιστήμονα με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, η κυβέρνηση επιλέγει να του δώσει μόνο τα 600 και αυτά μέσω τηλεκατάρτισης για να μαθαίνει να ανοίγει τον υπολογιστή του και να κάνει restart. Και τα υπόλοιπα 470 σε κάποια Κέντρα Κατάρτισης, προκειμένου να κάνουν εικονικά μαθήματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια ευκαιρία να πάρει πίσω αυτό το αίσχος, να στηρίξει με τα χρήματα αυτά τους επιστήμονες και να σταματήσει να κρύβεται» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr.

«Είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ με καθεστωτική σχεδόν αντίδραση τον βοηθάνε να κρύβεται, αφού τα περισσότερα δελτία ειδήσεων, η κάποια εκπομπή από αυτές τις πολύωρες που γίνονται τις μέρες της πανδημίας, δεν έχει αναδείξει αυτό το αδιανόητο σκάνδαλο, τη στιγμή μάλιστα που βοά όλο το διαδίκτυο. Αλλά ακόμη και αυτό τελικά σε κακό θα τους βγει», αναφέρει.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Newsbomb.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στο γραφείο του Μητσοτάκη η εισήγηση της task force για την επιστροφή στην κανονικότητα