ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μόνη πειστική απάντηση για το φιάσκο των vouchers είναι η αποπομπή Βρούτση

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μόνη πειστική απάντηση για το φιάσκο των vouchers είναι η αποπομπή Βρούτση
INTIME NEWS

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δραπέτευσε από την Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απομάκρυνση του υπουργού Εργασίας λόγω του φιάσκου με τα voucher των επιστημόνων.

«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βάλουμε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ως αδυναμία ή - ακόμη χειρότερα - ως λευκή επιταγή, να νομοθετείτε, να αποφασίζετε και να μη δίνετε λογαριασμό σε κανένα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφού κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δραπέτευσε από την Ωρα του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε εκ νέου να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για το θέμα της τηλεκατάρτισης, ενώ για μία ακόμη φορά επανέλαβε το αίτημα αποπομπής του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. «Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αποφάσισε να δραπετεύσει από την Ωρα του Πρωθυπουργού για να μη δώσει απαντήσεις. Την υπόθεση αυτή όμως δεν θα την αφήσουμε έτσι», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της «τηλεκατάρτισης-φιάσκο», ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάνει λάθος η κυβέρνηση αν νομίζει ότι «η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία κριτικής προς την κυβέρνηση από τα μεγάλα ενημερωτικά συγκροτήματα, θα αποτελέσει επαρκή ασπίδα προστασίας».

Είπε ότι αυτή και η «απόλυτη αποσιώπηση κάθε κριτικής και αντιπολιτευτικής φωνής των τελευταίων μηνών, δεν ήταν αρκετή για να κρύψει, να συγκαλύψει, ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα, αλλά και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια: των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών».

Οπως υπογράμμισε, μόνη πειστική απάντηση θα αποτελούσε η απομάκρυνση από την κυβέρνηση του υπουργού Εργασίας και όχι απλώς η κατάργηση του προγράμματος. «Για να είναι πειστική μία απάντηση, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί. Αποπέμποντας τον κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση ζήτησε να απαντήσει ένα ερώτημα: «Μόνος του την έστησε τη δουλειά; Είχε ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τα προγράμματα αυτά ή όχι;». «Αυτό να μας απαντήσει, τίποτα άλλο. Αν δεν δώσει καμία απάντηση, ο νοών νοήτω» προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μιμή Ντενίση: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό - Τι συνέβη