ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο στη β' ανάγνωση

Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο στη β' ανάγνωση

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη β' ανάγνωση που έγινε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση έγιναν αρκετές νομοτεχνικές αλλαγές και παρατηρήσεις εκ μέρους των βουλευτών, ενώ ξεχώρισε η απόσυρση των ρυθμίσεων για την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών Airbus και του διακανονισμού των χρεών του δήμου Ζωγράφου.

Επίσης, υπήρξε δέσμευση για ευνοϊκή αντιμετώπιση των τροπολογιών της Λ. Κατσέλη, που φέρουν την υπογραφή πάνω από 40 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας για τις ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν την είσπραξη των οφειλών προς το δημόσιο και την πλήρη εφαρμογή του συμψηφισμού των χρεών του Δημοσίου προς τους οφειλέτες.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης εισήγαγε τροποποίηση σύμφωνα με την οποία άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες «ή υπό απεξάρτηση», δικαιούνται άδειες υπαιθρίου εμπορίου μέχρι ποσοστού 5%, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της κοινωνικής τους επανένταξης.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια θα προταθεί επισύναψη τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας με ευρύ αντικείμενο (σχολικοί σύμβουλοι, κινητικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού, λειτουργία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών), τροπολογίες και ρυθμίσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, εξαιρέσεις σπανίων ειδικοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας από την εργασιακή εφεδρεία, ρυθμίσεις οφειλών στρατιωτικών νοσοκομείων και την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων.