ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Στη βάση κριτηρίων το άνοιγμα των ταξί

Μ. Βορίδης: Στη βάση κριτηρίων το άνοιγμα των ταξί

Συνάντηση με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ είχε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, με αντικείμενο τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των αυτοκινητιστών ταξί.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι στόχος του είναι να υπάρξει «ένα όσο το δυνατόν πιο συνθετικό σχέδιο νόμου, που θα καλύπτει με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο όλες τις πλευρές και όλες τις απόψεις».

Οι τελικές ρυθμίσεις της απελευθέρωσης, υποστήριξε, θα περιλαμβάνουν όρους και κριτήρια, ενώ η τελική θέση του υπουργείου θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

«Η απελευθέρωση δεν αποτελεί υποχρέωσή μας εκ του Κοινοτικού Δικαίου. Αποτελεί όμως πλέον, μετά από την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου υποχρέωσή μας στο πλαίσιο της εποπτείας, στην οποία βρίσκεται η χώρα», επεσήμανε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα θα γίνει με σεβασμό σε συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Οι ρυθμίσεις θα εκτεθούν στους εκπροσώπους της τρόικας, που έρχονται στη χώρα.

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς ΝΔ οι Μιχάλης Παπαδόπουλος και Σάββας Αναστασιάδη, από πλευράς ΛΑΟΣ οι Παύλος Μαρκάκης και Γιώργος Κανελλόπουλος και από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Αμοιρίδης.