ΤΟ NEWSBOMB.GR ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ «ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση για άρση των μέτρων

Πώς πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση για άρση των μέτρων
INTIME NEWS

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «αρχή τού τέλους» του αυτοπεριορισμού μας αφού έδωσε την πρώτη εικόνα για το πώς θα αρθούν τα μέτρα και πώς θα επανέλθει η καθημερινότητά μας σταδιακά στην κανονικότητα. – Το Newsbomb.gr μεταφέρει το παρασκήνιο.

Πληροφορίες του Newsbomb.grθέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στους συνεργάτες του πως η απόφαση να αρθούν έστω και σταδιακά τα μέτρα ήταν πιο δύσκολη από αυτή του lockdown. Την ίδια στιγμή, όπως πληροφορούμαστε δεχόταν αντικρουόμενες εισηγήσεις.

Από την μία πλευρά ήταν οι επιστήμονες, οι λοιμωξιολόγοι τους οποίους έχει εμπιστευτεί μέχρι τέλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας τόνιζαν πως κάθε απόφαση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την εικόνα του ιού στην χώρα μας και κατ επέκταση όσο πιο αργά επανέλθουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία τόσο το καλύτερο. Από την άλλη, οι πολιτικές πιέσεις ήταν σκληρές. Στελέχη της κυβέρνησης αν και κατανοούσαν την σοβαρότητα της κατάστασης τόνιζαν πως αρκετά έχει παραλύσει η οικονομία και πως «πρέπει να κινηθεί το χρήμα όσο πιο σύντομα γίνεται».

Ο πρωθυπουργός έδωσε την απάντησή του τόσο με την απόφαση για παράταση του lockdown του οποίου η άρση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου όσο και με το διάγγελμα της Τρίτης στο οποίο είπε ξεκάθαρα πως «αποδεχτήκαμε, ως κοινωνία, την ανάγκη να παραλύσει η οικονομική δραστηριότητα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Την ίδια στιγμή το Newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν ήταν απλώς ένας λόγος που γράφτηκε από τους συνεργάτες του, αλλά είχε και ο ίδιος ενεργή συμμετοχή και ανέμενε συνεχώς ανατροφοδότηση από τους επιστήμονες μέχρι και την τελευταία στιγμή μέχρι να καταλήξει στο κείμενο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούν ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία υπάρχει η αισιοδοξία για την Ελλάδα που -μέχρι στιγμής πάντα- τα κατάφερε απέναντι στην πανδημία και από την άλλη η ανησυχία είναι έντονη για την οικονομία. «Πάμε βήμα βήμα όμως. Προέχει η δημόσια υγεία και ύστερα όλα τα άλλα. Κάθε δυσκολία θα την περάσουμε, θα τα καταφέρουμε», είναι το μήνυμα συνεργατών του πρωθυπουργού οι οποίοι παράλληλα τονίζουν πως η αναβαθμισμένη εικόνα της χώρας μας παγκοσμίως θα βοηθήσει και την οικονομία η οποία θα βαδίσει σε αχαρτογράφητα νερά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως στην όλη διαδικασία της άρσης των μέτρων η Πολιτεία έχει plan B και στελέχη της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν αυτό που έχει μεταδώσει το Newsbomb.gr εδώ και μέρες.

«Δεν θα διστάσουμε να επαναφέρουμε το lockdown αν χρειαστεί ακόμη κι αν υπάρξουν οικονομικές συνέπειες. Δείξαμε πως δεν βάζουμε τίποτα πάνω από την υγεία των πολιτών και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε α βαδιίζουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα: Τι θα γίνει με σχολεία, μαγαζιά, ΜΜΜ