ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση για τα σχολεία και την ανοσία της αγέλης – Πυρά από την αντιπολίτευση

Βουλή: Αντιπαράθεση για τα σχολεία και την ανοσία της αγέλης – Πυρά από την αντιπολίτευση
INTIME ΝΕWS

Το άνοιγμα των σχολείων ήταν βασικός πυλώνας της κριτικής που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση από βήματος της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία κριτική για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άνοιγμα των σχολείων υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία λογική για αυτή την απόφαση.

«Ποια αλήθεια είναι η εξήγηση για την επιλογή να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια από τις 18 Μαΐου; Ποια είναι η λογική πίσω από αυτή την απόφαση; Και ποια η λογική να ανοίξετε ακόμα και τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, απόφαση από την οποία ευτυχώς την τελευταία στιγμή ανακρούσατε πρύμναν, χάρη στην αντίδρασή μας, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης; Ειλικρινά δυσκολεύομαι πάρα πολύ να καταλάβω γιατί σε ένα θέμα που διχάζει βαθιά την επιστημονική κοινότητα σπεύδετε εσείς προσωπικά να πάρετε την απόφαση που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους για την δημόσια υγεία», είπε.

Αναφέρθηκε, μάλιστα σε παραδείγματα άλλων χωρών. «Γιατί λοιπόν παίρνετε αυτό το αχρείαστο ρίσκο; Και λέω αχρείαστο, γιατί πέραν της Γ! Λυκείου, που είναι απολύτως αναγκαίο να ανοίξει, ποια η αναγκαιότητα οι υπόλοιπες τάξεις να ανοίξουν για 20 μέρες μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές; Τι είναι αυτό που σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Είναι στρατηγική για ανοσία της αγέλης; Ή μήπως σκέψη να αποκτήσει μεγαλύτερη ανοσία ο πληθυσμός; Δεν τολμώ να το πιστέψω. Το πιθανότερο είναι, το ρίσκο να οφείλεται στη επιθυμία σας να δρέψετε δάφνες νικητή, όπως το συνηθίζετε τελευταία, και η βιασύνη σας να προσποιηθείτε ότι τάχα επιστρέψαμε αμέσως στη κανονικότητα. Ενώ πολύ καλά γνωρίζετε ότι κανονικότητα δε θα υπάρχει στη ζωή μας για πολύ καιρό ακόμα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Γεννηματά: Ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με σαφώς ηπιότερους τόνους και εστιάζοντας στην θεωρία της αγέλης.

«Έρχεται η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής μας από εκεί που το αφήσαμε. Είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης. Πρέπει να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα μας κρατήσουν ασφαλείς» συνέχισε για να προσθέσει πως η ατομική ευθύνη είναι αναγκαία, αλλά πρωτίστως χρειάζεται αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε στο σημείο αυτό την κυβέρνηση «να μην καταργήσει στην πράξη με τη γραφειοκρατία της τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή» και επισήμανε πως δεν πρέπει να υιοθετηθούν «λογικές τύπου Τζόνσον» περί ανοσίας της αγέλης.

Αναφερόμενη στην επαναλειτουργία των σχολείων είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί ρίσκο το άνοιγμα σχολείων. Φροντίστε τουλάχιστον να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να εξασφαλίσουν τα προστατευτικά μέσα που είναι αναγκαία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Remdesivir: Ελπίδες από το φάρμακο που «χτυπά» τον κορονοϊό - Ανάρρωσαν οι ασθενείς που το πήραν