ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά

Συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντάται σήμερα στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, συνεχίζοντας τον γύρο επαφών που ξεκίνησε χθες με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση.

Η συνάντηση των δυο ανδρών είναι προγραμματισμένη για τη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ αναμένεται, αργότερα σήμερα, να ανακοινωθεί και σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης να γίνει πριν από την έλευση της Τρόικας, αλλά και το οποίο ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος μοιάζει να θεωρεί χρήσιμο, αναζητώντας έναν καλύτερο βηματισμό του υπάρχοντος σχήματος, του οποίου ηγείται.

Για την ώρα πάντως, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγουν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να κρίνει αναγκαίες τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και λόγω της άρνησης της ΝΔ να ψηφίσει μέτρα του πολυνομοσχεδίου, όπως η απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων και των φορτηγών αλλά και λόγω της κοινής επιμονής ΝΔ και ΛΑΟΣ να γίνουν όλες οι αποκρατικοποιήσεις με προκηρύξεις.

Τονίζουν, ωστόσο πως η ΝΔ υπεσχέθη να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο έργο, την εκταμίευση της 6ης δόσης, την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και η οποία θα οδηγούσε άμεσα την χώρα σε εκλογές.

«Εμείς τη συμφωνία την τηρούμε. Το έργο που ορίσαμε στη σύσκεψη υπό τον ΠτΔ, το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν βάζουμε ούτε προαπαιτούμενα για να παραμείνουμε στην κυβέρνηση, δεν απειλούμε με αποχωρήσεις, δεν δημιουργούμε προβλήματα», έλεγε συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, εξηγώντας πως ο Λουκάς Παπαδήμος, δεν μπορεί να έχει παράπονο από τη στάση της ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, προσέρχεται πάντως με ενδιαφέρον στη σημερινή συνάντηση προκειμένου να πληροφορηθεί από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο PSI, που είναι κρίσιμες για τον τόπο. Ο ίδιος, όπως συνηθίζει, δεν αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις, ενώ ο Γιάννης Μιχελάκης, αναμένεται να εκδώσει, ως είθισται, ανακοίνωση σχετικά με την έκβαση της επαφής των δυο ανδρών.