ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικηγόροι και φορτηγά δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή

Δικηγόροι και φορτηγά δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή

Οι ισχυρές αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, του ΛΑΟΣ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για ορισμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και η αιωρούμενη απειλή καταψήφισης, μετέφερε την ψηφοφορία για την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου τα επιτελεία των κομμάτων να «μαζέψουν» τους διαφωνούντες.

Οι διατάξεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας είναι εκείνες που ρυθμίζουν θέματα των δικηγόρων και των φορτηγών.

Ειδικότερα στην ΝΔ τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να δουν τις τελικές αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το τι θα πράξουν.

Πέραν όμως από την ασαφή κεντρική γραμμή του κόμματος, ορισμένοι βουλευτές απειλούν ότι θα καταψηφίσουν συγκεκριμένες διατάξεις.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος τομεάρχης για θέματα μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τα φορτηγά.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να απειλεί ότι θα καταψηφίσει σε περίπτωση που δεν ρυθμιστούν θέματα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας και την κυρία Χρύσα Αράπογλου να διαμηνύει πως θα καταψηφίσει την διάταξη για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων.

Προβληματισμό εκφράζουν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι ναι μεν φαίνεται ότι θα υπερψηφίσουν αλλά διατυπώνοντας μία σειρά ενστάσεις
και επιφυλάξεις.

Να σημειωθεί ότι πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί συγκεκριμένων άρθρων έχει καταθέσει η Κ.Ο. του ΚΚΕ.