ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Γ. Παπανδρέου στον ΣΕΒ

Επιστολή Γ. Παπανδρέου στον ΣΕΒ

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Σε αυτή εκφράζει την πίστη του στον κοινωνικό διάλογο και τη διαχρονική θέση του υπέρ του διαλόγου εργαζομένων και εργοδοτών, καθώς και υπέρ της αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει την πίστη του στον κοινωνικό διάλογο, «ακόμα περισσότερο σήμερα για να βρεθούν οι αναγκαίες και κοινά αποδεκτές λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα», υπογραμμίζει την αναγκαιότητα
«ιδιαίτερα τις στιγμές αυτές, να σταθούν όλοι με την ευθύνη που τους αναλογεί στο ύψος των περιστάσεων» και τονίζει πως «αναμένει και προσβλέπει στην επιτυχή κατάληξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων».

Επισημαίνει, επίσης, ότι ο θεσμικός ρόλος των κομμάτων συνίσταται όχι μόνο στη νομοθέτηση προτάσεων, αλλά «και στην υπεύθυνη συμβολή στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται».

«Οι καιροί που ζούμε δεν επιτρέπουν σε κανέναν αποφυγή ενός διαλόγου με κριτήρια προσχηματικά», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου.