ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Οι επιστήμονες έχουν τον τελικό λόγο για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης

Γεωργιάδης: Οι επιστήμονες έχουν τον τελικό λόγο για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης

Σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όπου έκανε αναφορά για τζίρο του λιανικού εμπορίου.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι πρώτες δύο εβδομάδες κινήθηκαν καλά σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς.

Όπως ανέφερε, το υπουργείο διεξάγει συνεχώς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών και των πελατών πειθαρχούν στα μέτρα.

Αναφορικά με την εστίαση, ο υπουργός είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξουν κανόνες για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊου αλλά και κίνητρα προς τους επιχειρηματίες προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην μειωθεί η πελατεία τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι εύχεται τα καταστήματα να ανοίξουν νωρίτερα ωστόσο τον τελικό λόγο για μία τέτοια απόφαση τον έχουν οι επιστήμονες. Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν νωρίς και δεν θα αιφνιδιαστούν οι επιχειρηματίες.

Αναφορικά με τα ενοίκια των επιχειρήσεων, είπε ότι είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί το αίτημα του εμπορικού συλλόγου για μειωμένα ενοίκια μέχρι το τέλος του έτους, αλλά εξετάζεται σε επιχειρήσεις που θα ανοίξουν πιο μετά όπως πχ τα γυμναστήρια να βοηθηθούν.

Για τον τουρισμό ο κ. Γεωργιάδης, ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσεις θεσμικά το πακέτο για την επανεκκίνηση του και δήλωσε αισιόδοξος για τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε για το Ελληνικό ότι αν δεν υπάρξουν νέες δικαστικές προσφυγές από την Hard Rock η διαδικασία θα προχωρήσει πολύ γρήγορα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργήσουν οι παραλίες και τα beach bar – Τα άτομα ανά ομπρέλα

Σχετικές ειδήσεις