ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Βατερλό κινδυνεύουν κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ

Με Βατερλό κινδυνεύουν κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ

Αγώνα επιβίωσης δίνουν πολλοί από τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής στις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι δημοσκοπήσεις προκαλούν στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ νευρική κρίση, ενώ ο κίνδυνος μη επανεκλογής των κορυφαίων στελεχών είναι αυξημένος στις μεγάλες περιφέρειες.

Α' Αθήνας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Α' Αθήνας, μια περιφέρεια παραδοσιακά «γαλάζια».

Παρότι το 2009, το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε 8 βουλευτές, στις επικείμενες εκλογές μετά βίας θα εκλέξει τρεις ή τέσσερις, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να μετακομίσει από την περιφέρεια «Αττικής» στην Α' Αθηνών.

Επίσης, στην περιφέρεια αυτή θα κατέλθει ως υποψήφια η Φώφη Γεννηματά, ενώ όλα δείχνουν ότι το ψηφοδέλτιο θα συμπεριλάβει και το όνομα του Παύλου Γερουλάνου. Για τις πρώτες τρεις θέσεις, τη μάχη θα δώσουν οι Α. Διαμαντοπούλου, Κ. Σκανδαλίδης, Χρ. Παπουτσής, Φ. Γεννηματά, Π. Γερουλάνος και Ν. Αλευράς.

Β' Αθήνας

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στη Β' Αθήνας, όπου το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει με Βατερλό. Το 2009, η παράταξη εξέλεξε 20 βουλευτές, ωστόσο στις επόμενες εκλογές η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική. Ήδη ορισμένοι εκτιμούν ότι δύσκολα θα εκλεγούν 8 ή 9 βουλευτές.

Τη μάχη θα δώσουν οι Α. Λοβέρδος, Γ. Ραγκούσης, Λ. Κατσέλη και Β. Παπανδρέου. Μέχρι στιγμής, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των ψηφοφόρων για τον Μ. Χρυσοχοΐδη, τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τον Χρ. Πρωτόπαπα και τον Π. Ευθυμίου.

Περιφέρεια Αττικής

Δύο παράγοντες αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν ως καταλύτες στην περιφέρεια Αττικής. Ο πρώτος παράγοντας αφορά τον Γ. Παπανδρέου και την περιφέρεια στην οποία θα πολιτευθεί και ο δεύτερος αφορά τον Θ. Πάγκαλο, η υποψηφιότητα του οποίου δείχνει να μην είναι σίγουρη.

Τις έδρες του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουν οι Ε. Χριστοφιλοπούλου, Ντ. Βρεττός, Π. Ασπραδάκης, ενώ μια θέση στο ψηφοδέλτιο αναμένεται ότι θα έχει και ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το 2009, το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε έξι βουλευτές σε αυτήν την περιφέρεια, ενώ τώρα εκτιμάται ότι θα εκλέξει μόλις τρεις.

Πειραιάς

Σκληρή μάχη αναμένεται ότι θα δοθεί στην Α' και Β' Περιφέρεια Πειραιά.

Στην Α' Πειραιά ο αγώνας θα δοθεί μεταξύ του Δ. Καρύδη και του Μ. Μπετενιώτη, ενώ στη Β' Πειραιά, η μάχη θα παιχτεί ανάμεσα σε δύο παπανδρεϊκούς (Δ. Διαμαντίδης, Γ. Νιώτης) και έναν βενιζελικό (Δ. Λιντζέρης).

Α' Θεσσαλονίκης

Μόλις τέσσερις βουλευτές, έναντι επτά, αναμένεται ότι θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης. Όλα δείχνουν ότι τις τέσσερις έδρες θα διεκδικήσουν οι Ε. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, Γ. Μαγκριώτης, Χρ. Αράπογλου και Σπ. Βούγιας.