ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει - Η Τουρκία ζει με τον νεοοθωμανισμό

Δένδιας: Ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει - Η Τουρκία ζει με τον νεοοθωμανισμό
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Απαντήσεις για το περιστατικό στον Έβρο αλλά και την προκλητικότητα της Τουρκίας έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας παράλληλα πως η Άγκυρα «ζει με τον νεοθωμανισμό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε για τη δήθεν κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο: «αυτή η υπόθεση ξεκίνησε από την ακροδεξιά» και συμπλήρωσε πως στις συνεδριάσεις στη Βουλή την Τρίτη «ανέλυσα γιατί οι δηλώσεις μου έγιναν ορθώς και με τον σωστό λεκτικό τρόπο».

Ερωτηθείς για την τακτική αυτή της Τουρκίας ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω το συμφέρον της Τουρκίας αλλά αν υπήρχε δυνατότητα να συμβουλέψω την Άγκυρα θα έλεγα να φέρεται σαν μια χώρα του 21ου αιώνα και όχι σαν μια χώρα που επιχειρεί να κυριαρχήσει με τη λογική των κανονιοφόρων».

Τόνισε, ακόμα, ότι «βεβαίως και θα γίνει ο φράχτης. Ο φράχτης είναι για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως υβριδική απειλή». «Ο φράχτης είναι πέραν αμφιβολίας του ελληνικού εδάφους και με χώρο μεταξύ του φράχτη και των συνόρων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας υπενθυμίζοντας ότι «το 2012 είχα ολοκληρώσει το πάνω τμήμα του φράχτη».

Μιλώντας γενικότερα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι «μια είναι κρύο και μια ζεστό, περνάμε από κλιμάκωση στην αποκλιμάκωση. Η Ελλάδα θέλει την αποκλιμάκωση και τη χείρα φιλίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Εφόσον η Τουρκία θέλει να συναντηθούμε σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα είναι πρόθυμη. Υπάρχουν ημέρες που είναι αποκλιμακούμενη η κατάσταση και υπάρχουν μέρες που οι Τουρκοι επίσημοι λένε απαράδεκτα πράγματα».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «η Ελλάδα ενεργεί πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός που τα παραβιάζει με βάρμαρο τρόπο είναι η Τουρκία που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα. Αυτό είναι δυστυχία για τους ανθρώπους αυτούς» επισημαίνοντας ότι «έχουμε δυστυχώς δηλώσεις Τούρκων επισήμων ότι όταν τελειώσει η κρίση του κορονοϊού δεν θα εμποδιστούν οι μετανάστες να φτάσουν στα σύνορα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στην Καλλιθέα: Νέο χειρουργείο για την 34χρονη-«Δεν έχει προκύψει κάτι από τις καταθέσεις»