ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ανάγκη να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας - Να δοθούν δάνεια με κρατικές εγγυήσεις

Τσίπρας: Ανάγκη να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας - Να δοθούν δάνεια με κρατικές εγγυήσεις

Οικονομία, εργασιακά, ελληνοτουρκικά και πρόωρες κάλπες στο επίκεντρο. 

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε - μεταξύ άλλων - για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», ενώ σχολίασε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ενώ χαρακτήρισε λίγο το πακέτο στήριξης, το οποίο μάλιστα άργησε να εξαγγελθεί από την κυβέρνηση. Όπως είπε, η λύση είναι να δοθούν δάνεια στους επιχειρηματίες με κρατικές εγγυήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τα 32 δισ. ευρώ από την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως η πρόταση της Κομισιόν «εμπεριέχει ποιοτικά στοιχεία τα οποία είναι μέσα στο πλαίσιο των διεκδικήσεων του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στο σκληρό βορά, όπως η αμοιβαιοποίηση».

Όπως είπε, το σκληρό ευρωπαϊκό ιερατείο, η σκληρή Γερμανία, συνειδητοποίησαν ότι αν δεν αλλάξουν τακτική σ’ αυτή τη φάση ο συστημικός κίνδυνος που λέγεται Ιταλία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διάσπαση της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στην οικονομία. Όπως υποστήριξε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένο και κοστολογημένο και τόνισε την ανάγκη «να προλάβουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Το κεφαλαιακό μαξιλάρι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και όχι να σπαταληθεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα πως «εάν δεν παρέμβουμε η ύφεση θα φτάσει το 10%».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στα ελληνοτουρκικά και στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Άγκυρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ALPHA:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Νέες αποκαλύψεις του δικηγόρου της 34χρονης στο Newsbomb.gr