ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύμα... επιδημίας αναμένεται να σαρώσει τη Βουλή

Κύμα... επιδημίας αναμένεται να σαρώσει τη Βουλή

«Να ψηφίσω ή να... αρρωστήσω;» φαίνεται ότι είναι το ερώτημα που απασχολεί τους βουλευτές, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, οι σαρωτικές αλλαγές που επιφέρουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου δυσχεραίνουν τη θέση των βουλευτών, οι οποίοι, ενόψει και των εθνικών εκλογών, δυσκολεύονται να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους το «ναι» που θα πουν στη Βουλή.

«Βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε έξι» διαμαρτύρονται οι βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, οι τροπολογίες έχουν προκαλέσει νέο «αλαλούμ». Ένα περιστατικό σημειώθηκε όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ εντόπισε μια διάταξη, που απελευθέρωνε το ωράριο των φαρμακείων. Κανείς εκ των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γνώριζαν για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, κάτι που ομολόγησαν.

Μέχρι στιγμής, ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος απειλεί με ανταρσία στη διάταξη που αφορά την απελευθέρωση φορτηγών, ενώ προβληματισμένοι νιώθουν και οι δικηγόροι της αντιπολίτευσης, παρότι δεν είναι σαφές αν θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις που «ανοίγουν» το δικηγορικό επάγγελμα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Χρύσα Αράπογλου δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το άρθρο που επιτρέπει την συμμετοχή χρηματιστηριακών εταιρειών στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Απόστολος Κακλαμάνης διαφώνησε με τη ρύθμιση που προβλέπει παράταση των αδειών των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.