ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης σε γιατρούς και νοσηλευτές

Χαρίτσης: Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης σε γιατρούς και νοσηλευτές
INTIME NEWS

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη εκκρεμούν, όπως ζητήσαμε επανειλημμένα από την πρώτη στιγμή» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Mιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών έξω από το Νοσοκομείο Σωτηρία, τόνισε πως «σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω μνημονίου και όχι λόγω κάποιας πανδημίας, αλλά επειδή ήταν πολιτική μας επιλογή, στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης του υπουργείου Υγείας».

Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης, θύμισε ότι την περίοδο 2015-2019 «19.500 γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο σύστημα υγείας. Σκεφτείτε πού θα βρισκόταν σήμερα το ΕΣΥ χωρίς αυτές τις προσλήψεις».

Στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα τη συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας», κάνοντας λόγο για «παλινωδίες, και διαφορετική γραμμή μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας». «Έχουμε μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά και τον Έβρο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι δεν υπάρχει ένταση», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη τη σύνδεση του προσφυγικού με τα Ελληνοτουρκικά».

«Όταν μιλάμε για διπλωματικές πρωτοβουλίες μιλάμε για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως αυτές που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας πως «στη Σύνολο Κορυφής τον Ιούνιο του 2019 πετύχαμε μαζί με την Κύπρο να περιληφθεί στο κείμενο της απόφασης η δυνατότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου». Μια δυνατότητα που «ποτέ δεν ενεργοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι για τον τουρισμό από τον Σύψα - Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα