ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας από Σάμο: Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή

Κικίλιας από Σάμο: Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή
INTIME NEWS

Ο Υυπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Νοσοκομείου και στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε ένα νησί που δεν έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Νοσοκομείου και στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε ένα νησί που δεν έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε με τη διοίκηση και εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού.

«Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας» σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να ξεκινήσει από τη Σάμο τις επισκέψεις του στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από την αρχή του έτους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19, έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων και έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid-19

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και σήμερα το νοσοκομείο διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ-Covid.

Ακόμη προβλέπονται έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Τέλος, στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στη Σάμο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Γερμανός εισαγγελέας: «Η μικρή Μαντλίν είναι μάλλον νεκρή»