ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Μείζον ερώτημα αν ο Τσίπρας γνώριζε όσα αποκαλύπτονται εσχάτως

Πελώνη: Μείζον ερώτημα αν ο Τσίπρας γνώριζε όσα αποκαλύπτονται εσχάτως

Ως πράγματα «που δεν έχουμε ξανά ζήσει ούτε ξανά ακούσει στην μεταπολίτευση» χαρακτήρισε η Αριστοτελία Πελώνη τη συνομιλία Παππά-Μιωνή αλλά και τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» οι οποίες έφεραν στο φως  την ύπαρξη ενός παρακράτους που στοχοποιούσε τους αντιπάλους (πολιτικούς και μη) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στο MEGA, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις, παρακράτος, μαγαζιά, στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους, όπως αυτής του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, στη συνομιλία Μιωνή-Παππά».

«Όλα αυτά έχουν οσμή παρακράτους που τραυματίζουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Το μείζον ερώτημα παραμένει εάν κ. Τσίπρας γνώριζε ή όχι για όλα αυτά» τόνισε η κ. Πελώνη.

«Το θέμα είναι να μην τραυματιστούν οι θεσμοί και να μην ποδοσφαιροποιοηθεί η πολιτική ζωή. Και για τη κοινωνία, το μήνυμα είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί εδώ κινδυνεύουν να απαξιωθούν τα πάντα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απαντήσει «πολιτικά για το αν γνώριζε όσα έγιναν».

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως «είναι κάτι που έχει ξεκαθαριστεί από τον πρωθυπουργό. Κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Δεν καταλαβαίνω την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το θέμα στο τραπέζι. Ενδεχομένως για συσπείρωση του κόμματός τους».

Ακόμα, η κ. Πελώνη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν και τις προεκτάσεις της.

«Υπήρξε αποκατάσταση του διαύλου επικοινωνίας, ο οποίος δεν ήταν ζεστός τους προηγούμενους μήνες. Είναι σημαντικό πρώτο βήμα ο δίαυλος. Οι δύο πλευρές πρέπει να μιλάνε. Δε γίνεται να μη μιλάμε με την Τουρκία. Ωστόσο είμαστε προσεκτικοί. Θεωρούμε ότι ήταν απαραίτητη η επικοινωνία, ώστε να καλλιεργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν να μπούμε σε ένα περιβάλλον σταδιακής αποκλιμάκωσης της έντασης» επισήμανε.

Στο ερώτημα τι σηματοδοτεί αυτή η επικοινωνία, υποστήριξε πως η Ελλάδα θέλει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας.

«Δεν μιλάμε για εφ’ όλης της ύλης διάλογο. Είπαμε ότι η Ελλάδα θέλει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας, να λύσει τα ζητήματα με όλους τους γείτονες και να οριοθετήσει θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία. Το τηλεφώνημα ήταν το πρώτο βήμα. Πρέπει να χτιστεί μια εμπιστοσύνη που θα επιτρέψει την σταδιακή αποκλιμάκωση για να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο. Όμως, είμαστε μακριά από αυτό» είπε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο οποίος έκανε λόγο ότι «δε πρέπει να συνομιλούμε με πειρατές» εννοώντας την Τουρκία, η κ. Πελώνη ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Σαμαράς δεν είπε κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση. Είπε ότι πρέπει να σε σέβεται και ο αντίπαλος, κάτι που ισχύει για να καθίσεις στο ίδιο τραπέζι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες - Spoiler: Ποιος άνδρας καταφθάνει στο Διαφάνι;