ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στα περί «μακελειού» ο Α. Λοβέρδος

Επιμένει στα περί «μακελειού» ο Α. Λοβέρδος

Στη φράση του περί «μακελειού» αν κάποιος πειράξει τον Γ. Παπανδρέου επιμένει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για υποθέσεις που «ποινικοποιούνται και γίνονται βεντέτες με το πρόσχημα της αποκατάστασης της Δικαιοσύνης.

Όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Real, 97,8», με τη χρήση του όρου «μακελειό», αναφερόταν στην πολιτική και όχι στη δικαστική διάσταση της υπόθεσης, καθώς οι δύο δικαστές, ως όφειλαν, έστειλαν αμελλητί το φάκελο στη Βουλή.

«Η χώρα πάει στον τοίχο με μεγάλη ταχύτητα και θέλω με ένταση να πως αυτό που θα γίνει εάν η Ελλάδα πάει τώρα σε μικροπολιτικούς ανταγωνισμούς» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος διχασμού της χώρας, η οποία δεν θα μπορέσει να δει τα προβλήματά της.

Για την καταψήφιση του ωραρίου των φαρμακείων

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην καταψήφιση του άρθρου 29 του πολυνομοσχεδίου, για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, εξέλιξη που αποσυνέδεσε με τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ.

«Μου προτάθηκε λίγο πριν ψηφοφορία να κάνω πίσω αλλά δεν είναι στο χαρακτήρα μου», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα έρθει και πάλι στη Βουλή συνολικά.

«Δεν έχω ρόλο αμφιλεγόμενο»

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος κράτησε αποστάσεις από τη δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το μνημόνιο.

«Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη και θα το κάνω με κείμενό μου σε λίγες ημέρες. Στήριξα την προσπάθεια της κυβέρνησης. Μετά λόγου γνώσεως το στήριξα. Και γνώστης είμαι και έχω την ευθύνη. Δε έχω ρόλο αμφιλεγόμενο εγώ», σημείωσε με νόημα.