ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μενέντεζ: Στο επίκεντρο η Ανατολική Μεσόγειος

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μενέντεζ: Στο επίκεντρο η Ανατολική Μεσόγειος
INTIME

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το απόγευμα προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Robert Menendez, επιφανές μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Με τον Γερουσιαστή συζήτησαν τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δίνοντας έμφαση στην ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, με γνώμονα την προάσπιση της ειρήνης και της ασφάλειας.

Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Μενέντεζ επεσήμανε πως «δεν πρέπει να καλούμε όλα τα μέρη να αποφεύγουν τις εντάσεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν δημιουργούν προβλήματα ή εντάσεις στην περιοχή. Μόνο η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα. Δεν μπορούμε να βάζουμε όλες τις χώρες στην ίδια κατηγορία σαν να είναι το ίδιο. Δεν είναι».

Ο κ. Μενέντεζ είχε διαμηνύσει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας. Τόσο σε σχέση με τον ισχυρισμό της ότι υπάρχει μια ΑΟΖ που φτάνει μέχρι την Λιβύη, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Ελλάδος, όσο και σε σχέση με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ».

Συμπλήρωσε επίσης πως «οι ΗΠΑ είναι κράτος δικαίου και πρέπει να εφαρμόσουν τον νόμο και να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Σταμάτης Αντωνίου - Πένθος στην Εθνική Ποδοσφαίρου