ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για κορονοϊό: Απαράδεκτα τα φαινόμενα χαλάρωσης

Πέτσας για κορονοϊό: Απαράδεκτα τα φαινόμενα χαλάρωσης

Με αναφορά στα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το μεσημέρι της Πέμπτης (09/07).

Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη, ενώ σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χερσαία σύνορα.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι από το εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «είναι απολύτως απαραίτητο να είμαστε διπλά προσεκτικοί και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών».

Ο Στέλιος Πέτσας επέστησε την προσοχή στην ευθύνη που φέρουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ελέγχου που έχει στη διάθεση της για να προστατεύσει τους πολλούς από τους λίγους ανεύθυνους.

«Θα είναι πολλαπλάσιο το οικονομικό κόστος αν επιτρέψουμε να αυξηθούν τα κρούσματα του κορονοϊού. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Στο κομμάτι της οικονομίας, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην αύξηση των επικουρικών συντάξεων στις 2 Ιουνίου που είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, επειδή το άθροισμα κύριας και επικουρικής υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ.

«Η κυβέρνηση αποκαθιστά μια αδικία σε βάρος 235.233 συνταξιούχων που ταλαιπωρήθηκαν με τον αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ» είπε και υπενθύμισε ότι από χθες το βράδυ πιστώνονται τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142,7 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τη φορολογία, είπε ότι μπήκε σε διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, τον εξορθολογισμό της φορολογίας των οχημάτων, την εξώδικη επίλυση διαφορών που εκκρεμούν στα δικαστήρια φορολογικών διαφορών.

Ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις και πως η κάλυψη του Νίκου Παππά είναι απόδειξη συνενοχής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «απαράδεκτο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λοιδορεί την Πατρίδα μας στο εξωτερικό. Την ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και αναγνωρίζεται διεθνώς, ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να την εκθέσει» και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές πως ο πανικός που τον κατέλαβε μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, τον σέρνει σε νέες πολιτικές αθλιότητες. Φαίνεται ταυτόχρονα, ότι με ακρότητες και ακατάσχετο υβρεολόγιο, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επιβάλει σιωπή στο εσωτερικό του κόμματός του, να πολώσει, να φανατίσει και να σπείρει τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα. Όταν, όμως, μιλά για "διεφθαρμένο κόμμα", ο κόσμος καταλαβαίνει. Και κοιτάζει στην αυλή του "μαγαζιού" και των "παραμάγαζων".

Όταν μιλά για επιθέσεις - έτσι τις χαρακτήρισε - που αφορούν το κόμμα και όχι ένα πρόσωπο, δεν αποκρούει, αλλά διαχέει στους συντρόφους του τις ευθύνες για τα καταγγελλόμενα.

Όταν ταυτίζεται και ταυτίζει το κόμμα του με τον κ. Παππά, δεν τον καλύπτει. Αποκαλύπτει εξάρτηση και πολιτική συνενοχή.

Όταν αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία, δεν απαλλάσσεται αλλά διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο που αναπτύσσεται σε βάρος του στην αντίληψη των πολιτών.

Αντί για προσχηματικές υπεκφυγές, αντί για ύβρεις και κραυγές σε βάρος της χώρας, περιμένουμε απαντήσεις για την ταμπακιέρα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια δολοφονία: 14χρονη έσφαξε την 10χρονη ξαδέρφη της