ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Ρέππας: Χρειάζεται ριζοσπαστική αλλαγή στη Δημόσια Διοίκηση

Δ. Ρέππας: Χρειάζεται ριζοσπαστική αλλαγή στη Δημόσια Διοίκηση

Για την ανάγκη «ριζοσπαστικής αλλαγής στη δημόσια διοίκηση» έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Μιλώντας στη συνάντηση για την Εθνική Στρατηγική Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρόντος και του υφυπουργού Παντελή Τζωρτζάκη, ο κ. Ρέππας συνέδεσε την αλλαγή με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζωρτζάκης υποστήριξε ότι με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έλεγχο των δαπανών, θα μπορέσει να προέλθει εξοικονόμηση 4%-5% του ΑΕΠ, ενώ η υλοποίηση έργων πληροφορικής θα επιτρέψουν αύξηση των εσόδων κατά 4%-5%.

Την ίδια ώρα, η απλοποίηση των διαδικασιών και η πάταξη της γραφειοκρατίας θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα, θα επιτρέψουν την προσέλκυση νέων επενδύσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η γεωργία, το λιανεμπόριο κ.ά. και θα θέσουν τη βάση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη.

Στη συνάντηση, έγινε παρουσίαση της Επιτροπής Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που συνοψίζεται σε κάθετες δράσεις για συγκεκριμένες θεματικές περιοχές, που αποτελούν προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

«Στόχος μας είναι η ενιαία διαχείριση των σχέσεων κράτους από τη μία και πολίτη και επιχειρήσεων από την άλλη με τρεις τρόπους: φυσική παρουσία στα ΚΕΠ, τηλεφωνική επικοινωνία, δικτυακή πύλη ΕΡΜΗΣ» ανέφερε ο κ. Ρέππας.

Στα πλαίσια αυτά, χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την έμφαση στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που θα προάγει τη διαφάνεια και θα παρέχει στον πολίτη ποιοτικές υπηρεσίες.