ΕΚΤΑΚΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά: Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την Αν. Μεσόγειο

Ελληνοτουρκικά: Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την Αν. Μεσόγειο

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο, Τρίτη, τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα της Δευτέρας (10/8) με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

H ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο «κόκκινο», με την Αθήνα να παρακολουθεί στενά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και Τούρκους αξιωματούχους να προχωρούν σε «μπαράζ» προκλήσεων μετά την έκδοση Navtex για έρευνες του Oruc Reis.

Επίσης, σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, συνεδρίασε και το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ νωρίτερα είχε συγκληθεί και το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του ΚΥΣΕΑ έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.