ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικός πυρετός: Μπαράζ επαφών Δένδια με ξένους αξιωματούχους για την τουρκική προκλητικότητα

Διπλωματικός πυρετός: Μπαράζ επαφών Δένδια με ξένους αξιωματούχους για την τουρκική προκλητικότητα
Intime News

Συνεχίζει και την Πέμπτη (13/08) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα τις ίδιες πηγές, ο κ. Δένδιας οι επαφές αυτές γίνονται κατά την επιστροφή του Έλληνα ΥΠΕΞ από το Ισραήλ, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και λίγο προτού μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο και συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν – Ιβ Λε Ντριάν στις 21:30.

Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Ασφάλεια Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 τρέχοντος.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν.

Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν και Μπόμπ Μενέντεζ στις 19:15 και 20:30 αντίστοιχα.

Η παραβατικότητα της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για την Αν. Μεσόγειο

«Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα», κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Εφιαλτικό σενάριο: Μάσκα παντού για τους επόμενους έξι μήνες