ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα δύο η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Στα δύο η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Αποχώρησαν τελικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν την αντίθεσή τους με τις προωθούμενες διατάξεις.

Νωρίτερα, όπως είχε γράψει το newsbomb.gr ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε εκφράσει την πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις.

Όμως, στην Ολομέλεια ζήτησε από τα κόμματα να παραμείνουν στην συζήτηση και να εξετάσουν στο τέλος αν είναι απαραίτητες οι αλλαγές.

Η συγκεκριμένη αντίδραση φαίνεται πως εκνεύρισε την ΚΟ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με αποτέλεσμα ο κ. Νίκος Δένδιας να αναφέρει ότι «Σας παρακάλεσα τρεις φορές να αλλάξετε συγκεκριμένο άρθρο, αλλά με την επιλογή σας μας αναγκάζετε να αποχωρήσουμε» ενώ λιγα λεπτά μετά προς την έξοδο κινήθηκαν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Από την άλλη ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για «κατάργηση του κοινοβουλίου» και συμπλήρωσε ότι « Ο κ.Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα που ξεκίνησε χτες το
βράδυ και το ολοκληρώνει σήμερα. Ανοίξαμε άλλες καταστάσεις. Ας αναλάβει η ΝΔ την ευθύνη για τους επικίνδυνους αυτούς δρόμους που ανοίγονται».