ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Παπανδρέου με την Παλαιστινιακή Αρχή

Επαφές Παπανδρέου με την Παλαιστινιακή Αρχή

Με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος είναι απολύτως απαραίτητη για την ειρήνη, την ανάπτυξη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

«Προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα ζει πλάι-πλάι με το κράτος του Ισραήλ, με ειρήνη και ασφάλεια, είναι απαραίτητο να ευοδωθούν», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη στον Σαλάμ Φαγιάντ για τις προσπάθειες ανόρθωσης της παλαιστινιακής οικονομίας και τη δημιουργία θεσμών, που αποτελούν προϋπόθεση για ένα βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος.

«Τέλος, θέλω να τονίσω ότι, η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ, η Σοσιαλιστική Διεθνής, η Ελλάδα που είναι μέρος αυτής της περιοχής εδώ, έχει τη δυνατότητα να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.