ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραφωνίες Καρατζαφέρη μετά τα χαστούκια στα γκάλοπ

Παραφωνίες Καρατζαφέρη μετά τα χαστούκια στα γκάλοπ

H ματαιοδοξία φαίνεται ότι αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος πάνω στη φούρια του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, δεν διστάζει να εκτίθεται προφασιζόμενος δικαιολογίες και εικασίες που προκαλούν τεχνητές εντάσεις μέσα στη μεταβατική κυβέρνηση.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει τώρα αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ναρκωτικά. Όντως, πιθανώς θα πρέπει να επανεξεταστούν οι σχετικές ρυθμίσεις που προωθούνται. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται από τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη η απειλή αποχωρήσεως από την κυβέρνηση ως φόβητρο ή τιμωρία, αν δεν γίνει δεκτή η άποψή του. Υπάρχουν διαδικασίες και φυσικά ο δρόμος της διαβούλευσης εντός της κυβέρνησης και στη Βουλή.

Δεν είναι τυχαίο ότι βουλευτές άλλων κομμάτων υποστηρίζουν ότι αντί να ομονοήσει για τη σωτηρία της χώρας, περί της οποίας κόπτεται και τόσες φορές έχει σηκώσει το λάβαρο, «ο δύστροπος κ. Καρατζαφέρης» αναλώνεται σε τακτικισμούς και μικροπολιτικές κινήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει μια θεσούλα στην επόμενη κυβέρνηση.

Βέβαια ο καυγάς δεν γίνεται για το… «πάπλωμα» αλλά έχει βαθύτερα αίτια. Τώρα που τα δημοσκοπικά ευρήματα τον έχουν στείλει στο πυρ το εξώτερον, δίνοντας στο ΛΑΟΣ μετά βίας 4,3%, ο κ. Καρατζαφέρης ψάχνει σανίδα σωτηρίας σε όσους είναι πρόθυμοι να στοιχηθούν πίσω από υπερβολές.

Γι’ αυτό και επιδίδεται σε κορώνες άλλοτε για τη λαθρομετανάστευση, άλλοτε για την αποσυμφόρηση των φυλακών και άλλοτε για τα ναρκωτικά.

Ό,τι τέλος πάντων μπορεί να αγγίξει ευαίσθητες κοινωνικές χορδές και να τροφοδοτήσει φοβικά σύνδρομα.

Βασικό ζητούμενο ωστόσο παραμένει πάντα η αλίευση ψηφοφόρων και η διεκδίκηση μιας συμμαχίας που θα τον φέρουν και πάλι στη εξουσία.

Στον λάτρη της αρχαιοελληνικής σκέψης κ. Καρατζαφέρη επισημαίνουμε τη ρήση του Σωκράτη: Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα, (δηλ.: τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση).

Αυτά για όσους παριστάνουν τον… Αίολο του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού!