ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με κομμένη ανάσα η συμφωνία των κομμάτων για τα θεμελιώδη θέματα»

«Με κομμένη  ανάσα η συμφωνία των κομμάτων για τα θεμελιώδη θέματα»

«Αυτή η λαίλαπα των απαιτήσεων των δανειστών αν περάσει μέχρι τέλους, δηλαδή το να περικόπτουμε, μισθούς συντάξεις και να αυξάνουμε τη φορολογία, ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι ο επόμενος μήνας ή μετά από δυο μήνες πως θα είναι η κοινωνία, μέσα στην οποία ζούμε και εγώ και εσείς», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2 ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.

«Η ΝΔ είπε και στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, υπό την προεδρία του Α. Σαμαρά, ότι σε όλα αυτά τα υφεσιακά μέτρα, είτε είναι ο 13ος , ο 14ος ή ο κατώτατος μισθός, είναι αντίθετη, είναι απέναντι, δεν συμφωνεί, δεν συμμερίζεται, αντιθέτως πιστεύει ότι πρέπει μια άλλη πολιτική να έρθει για να χτυπήσει αυτή την ύφεση, και την ανέχεια που δυστυχώς δυο χρόνια τώρα έχει επισκιάσει κάθε δραστηριότητα στη χώρα», ξεκαθάρισε.

Πρόσθεσε ακόμη πως «αύριο θα συναντηθούν και πάλι οι πολιτικοί αρχηγοί, όπου και πάλι οι πολιτικοί αρχηγοί, όπου εκεί όλοι, και εγώ που σας μιλώ, θα περιμένω με κομμένη την ανάσα να δω τα πολιτικά κόμματα, η συμφωνία των κομμάτων για αυτά τα θεμελιώδη θέματα, εάν πραγματικά μέχρι τέλους θα αποτελέσει ένα ανάχωμα από μπετόν αρμέ που όποιος τολμήσει να το σπάσει ή να του δημιουργήσει ρωγμές, να πέσει και να τσακίσει τα μούτρα του. Αυτή είναι η ευχή μου, δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο, κάθε μέρα είναι πιο δύσκολη και πιο επικίνδυνη από την προηγούμενη. Το μήνυμα εμείς που στέλνουμε σε εκείνους που μας ζητούν να γίνει έρημος η Ελλάδα, είναι ότι εμείς θέλουμε η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της. Και με τέτοιες πολιτικές δεν στέκεται στα πόδια της».

Κληθείς να απαντήσει τι θα πράξει αν οι πολιτικοί αρχηγοί υποχωρήσουν στον κατώτατο μισθό ή στο 13ο και 14ο απήντησε πως θα μείνει στην πρώτη γραμμή της παράταξής και πως δεν θα μείνει μόνος του ο Αντώνης Σαμαράς.