ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην «τσίτα» η κυβέρνηση

Στην «τσίτα» η κυβέρνηση
In Τime

Δεν ξέρω  πως ακριβώς και γιατί, αλλά η κυβέρνηση εκπέμπει μια εικόνα σαν να βρίσκεται στην «τσίτα».

Δεν λέω, δεν έχει μείνει θέμα που να μην αντιμετωπίζει και επικαιρότητα που να μην ασχολείται. Ότι «κινείται και ότι πετάει» πρέπει να το αντιμετωπίσει. Ωστόσο όμως αυτό, όπως διακρίνω και από τα λεγόμενα διαφόρων κυβερνητικών στελεχών, έχει κουράσει και έχει εκνευρίσει το σύστημα διακυβέρνησης.

Τη μία όταν μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας για lockdown στην Αττική και άρχισαν τα παρατράγουδα στο παρασκήνιο, την άλλη, όταν προέκυψε το μέγεθος της προστατευτικής μάσκας, και ξεκίνησαν ελαφρώς οι αμφισβητήσεις με την ΚΕΔΕ και την υγειονομική επιτροπή να ανταλλάσσουν διάφορα… λογάκια. Η άλλη περίπτωση, όταν επανήλθε η πιθανότητα γενικού lockdown, με τις δηλώσεις αυτές να ανασκευάζονται γρήγορα κι αφού είχαν προκληθεί συζητήσεις. Μετά, ήρθαν τα σχόλια για το ότι ο Κουμουτσάκος πήγε και κοινώνησε στην εκκλησία λες και έκανε αμαρτία.

Με όλα αυτά τα τελευταία, δίνεται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση με το παραμικρό αντιδρά είτε με τρόπο ορθό, είτε με τρόπο που δημιουργεί εντύπωση και ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για φαινόμενα που σε άλλες συνθήκες θα είχαν παρουσιαστεί στο πρώτο μισό μετά το τρίτο έτος διακυβέρνησης. Αντίθετα, αυτή η εικόνα για την κυβέρνηση ήρθε πολύ νωρίτερα. Εάν δε, προστεθούν και τα εθνικά θέματα με τα οποία η κυβέρνηση βρίσκεται συνεχώς επί ποδός αμυντικά και διπλωματικά, τότε όλη η κόπωση που έχει σωρευτεί κάνει τα κυβερνητικά στελέχη να δίνουν και μία επιπλέον προσοχή στο εσωκομματικό πεδίο όπου ορισμένα άλλα στελέχη καραδοκούν…