ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννίτσης: Αν γίνουν τώρα εκλογές η χώρα θα χρεοκοπήσει

Γιαννίτσης: Αν γίνουν τώρα εκλογές η χώρα θα χρεοκοπήσει

Τον κώδωνα του κινδύνου στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία κρούει ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας πως ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης θα οδηγούσε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ο κ. Γιαννίτσης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» κρίνει αναγκαία τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, υποστηρίζοντας πως αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, θα παραταθεί το μπλοκάρισμα της πολιτικής ζωής του τόπου.

«Θεωρώ ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να ξέρουμε που θέλουμε να φτάσουμε, τι θα αλλάξουμε και τι στρατηγική θα ακολουθήσουμε, πως θα ανοίξουμε το δρόμο της ανάπτυξης. Αν συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα θα έχουμε προσθέσει στην αλυσίδα των μοιραίων λαθών μας κάποια ακόμα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως ακόμα και μέσα στην κρίση θα πρέπει να υπάρξει κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας για τα ασθενέστερα στρώματα, ενώ εκτιμά πως 120 χιλιάδες πολίτες θα βρουν δουλειά και εισόδημα τα επόμενα 3 χρόνια σε πολλούς δήμους της χώρας με τα νέα προγράμματα.