ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Κατσέλη: «Δηλώνω παρούσα στις εξελίξεις»

Λ. Κατσέλη: «Δηλώνω παρούσα στις εξελίξεις»

Παρούσα στις εξελίξεις για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει η πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη.

«Έχω δηλώσει παρούσα στις εξελίξεις» δηλώνει χαρακτηριστικά η κ. Κατσέλη σε συνέντευξή της στη «Real News», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχθεί επιλογές μεθόδευσης του νέου αρχηγού από ένα «κλειστό, ελεγχόμενο όργανο, όπου θα κυριαρχήσουν οι μηχανισμοί».

Μάλιστα, η κ. Κατσέλη αφήνει αιχμές για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν επιθυμούν εκλογή προέδρου από τη βάση, ώστε να εκφραστεί ελεύθερα ο κόσμος του κόμματος.

Αναφερόμενη στη συμπόρευση των Ε. Βενιζέλου-Α. Λοβέρδου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι δεν τις προκαλεί έκπληξη, εφόσον «υπάρχει ιδεολογική και πολιτική συμπόρευση», ενώ ερωτηθείσα για το εάν θα πρέπει να υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα από το χώρο των λεγόμενων «κοινωνιστών», αναφέρει: «Ναι, επιβάλλεται να αναδειχθούν εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης και εξόδου από την κρίση».

Επίσης, η κ. Κατσέλη τάσσεται κατά της κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού και της μείωσης των κατώτατων μισθών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να παρέμβει σε ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ επισημαίνει ότι το νέο Μνημόνιο δεν θα πρέπει να επαναλαμβάνει τις λανθασμένες επιλογές του πρώτου.