ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Οι Έλληνες προτιμούν φτώχια και αξιοπρέπεια

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Οι Έλληνες προτιμούν φτώχια και αξιοπρέπεια

Αντίθετος με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα εμφανίστηκε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να σταματήσουν τη διαπραγμάτευση με τους «υπαλλήλους» της τρόικας και να διαπραγματευθούν απευθείας με τους ηγέτες της ΕΕ.

«Ποιος εξουσιοδοτεί τον Παπαδήμο και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να παίρνουν αυτές τις αποφάσεις; Μάς οδηγούν στη δεκαετία του '50 και αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Real Fm» και εκτίμησε ότι η χώρα θα αναγκαστεί να πάρει κι άλλα μέτρα, πιθανόν τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των ελεγκτών της τριμερούς επιτροπής. «Τρεις υπάλληλοι κουνάνε επιδεικτικά το χέρι λες και είμαστε οι άτακτοι μαθητές. Αυτός ο πόλεμος φτώχιας και πείνας, αυτός ο εμφύλιος σπαραγμός δεν θα έχει νικητές και ηττημένους» ανέφερε.

Επίσης, εκτίμησε ότι «κάποια στιγμή θα μας πουν δυστυχώς πτωχεύσατε, γιατί ο λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτά τα μέτρα», προσθέτοντας ότι το πρώτο Μνημόνιο το υπογράψαμε χωρίς να το διαπραγματευτούμε.

«Ρωτήστε όποιον Έλληνα θέλετε, προτιμά φτώχια και δυστυχία ή φτώχια και αξιοπρέπεια; Θα σας απαντήσουν το δεύτερο», σημείωσε.