ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις 21:00 αποφασίζουν για το μίνι – μνημόνιο

Μετά τις 21:00 αποφασίζουν για το μίνι – μνημόνιο

Νέο θρίλερ παίζεται αυτή την στιγμή σχετικά με το πότε θα συνεδριάσουν Παπαδήμος και πολιτικοί αρχηγοί. Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνάντηση στις 18:00 αλλά από ότι φαίνεται η συνάντηση πάει για μετά τις 21:00 το βράδυ.

Σε αυτή την συνάντηση θα κληθούν να συμφωνήσουν ή όχι πάνω σε ένα τελικό κείμενο (χαρακτηρίζεται ως Μίνι Μνημόνιο) , το οποίο θα περάσει πρώτα από τα γραφεία των Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συνάντηση θα γίνει ακόμα και αν το τελικό κείμενο δεν είναι έτοιμο.

Αμέσως μετά την συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα αν η τρόικα θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον κάθε πολιτικό αρχηγό ξεχωριστά, αίτημα που είχαν διατυπώσει οι δανειστές και την Κυριακή.

Η τρόικα έχει ζητήσει να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα πραγματοποιηθούν τέτοιες συναντήσεις.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις και μεγάλη πίεση από την πλευρά των δανειστών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η τρόικα έχει κατασκηνώσει πια στο Μαξίμου από το οποίο αποχώρησε χθες μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Το συνολικό ποσό των νέων μέτρων θα φθάνει τα 3,3 δισ. ευρώ, ενώ ακόμα μένει να αποφασιστούν από ποια μέτρα θα προέλθουν τα 600 εκατ. ευρώ.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ακόμα και η περικοπή των υψηλών κύριων συντάξεων, ενώ είχε αποκλεισθεί η περικοπή των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου την οποία πρότεινε η τρόικα.