ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου με φόντο τα νέα μέτρα

Συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου με φόντο τα νέα μέτρα

Στην Βουλή πραγματοποιείται αυτή την στιγμή νέα συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου,

με την συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, του εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος Χρήστου Πρωτόπαπα, του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη και του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της αποψινής κρίσιμης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν και για το αν θα σημειωθούν περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις ή σε ένα "συνδυασμό" επικουρικών και κύριων συντάξεων.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον υπουργό Ευρώπης της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Λίντιγκτον, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, με τον Βρετανό υπουργό να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας να πάψει η αστάθεια στην Ευρωζώνη, διότι, όπως εκτίμησε, θα ήταν καταστροφική για όλους μια αρνητική εξέλιξη σχετικά με το ευρώ.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο κ. Λίντιγκτον εξέφρασε τη στήριξή του για τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε μόνο με δημοσιονομικά μέτρα αλλά ότι χρειάζεται και ανάπτυξη.