ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Ο Ερντογάν έκανε retweet τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι αναφέρει στο μήνυμά του

Σεισμός: Ο Ερντογάν έκανε retweet τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι αναφέρει στο μήνυμά του
AP

Σεισμός: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, που έπληξε τη Σάμο και την Σμύρνη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα αν χρειαστεί. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέφερε στον Τούρκο πρόεδρο τα θερμά του συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες απώλειεςς στην Τουρκία και έστειλε μήνυμα ενότητας των δύο λαών, τονίζοντας ότι «όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές τις ώρες οι λαοί μας πρέπει να μείνουν ενωμένοι».

«Μόλις κάλεσα τον Πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια ανθρώπων από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι οι στιγμές που οι άνθρωποι μας πρέπει να στέκονται μαζί"», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο Twitter.

Λίγο Αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε retweet το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού και δήλωσε:

«Ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ. Προσφέρω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα εκ μέρους μου και εκ μέρους του τουρκικού λαού. Η Τουρκία, επίσης, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της. Το ότι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα στη ζωή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό