ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός στη Σάμο: Στο νησί ο Μητσοτάκης μετά το διάγγελμα

Σεισμός στη Σάμο: Στο νησί ο Μητσοτάκης μετά το διάγγελμα

Στην Σάμο θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά το διάγγελμά που θα απευθύνει με τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, θα πάει στο νησί για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της Σάμου, να επιθεωρήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό και το μίνι τσουνάμι που προκλήθηκε, ενώ θα έχει σύσκεψη και με τοπικούς φορείς.

Η Σάμος μετρά τις πληγές της

Δύο νεκρά παιδιά, καθώς και τεράστιες υλικές ζημιές, άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησε» το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) τη Σάμο.

Ο σεισμός, που ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος περίπου δώδεκα χιλιόμετρα και επίκεντρο βόρεια της Σάμου, έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο νησί, ενώ απέναντι στα τουρκικά παράλια και ειδικά στη Σμύρνη η κατάσταση λαμβάνει τραγικές διαστάσεις, καθώς πολλά κτήρια έχουν καταρρεύσει και δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μετά το μεγάλο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» τη Σάμο, οι κάτοικοι ζουν τώρα με το φόβο των μετασεισμών.

Oι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι η περιοχή της Σάμου θα βρίσκεται στο «χορό» των Ρίχτερ για αρκετές ημέρες, με πολλούς και πιθανώς επικίνδυνους μετασεισμούς να χτυπούν το νησί, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα κτίρια – ακόμα και αυτά που δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Πού έμειναν το βράδυ οι κάτοικοι

«Η κατάσταση δεν είναι απλά δύσκολη. Είναι... μαύρη. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά το χειρότερο είναι πως θρηνούμε την απώλεια δύο ψυχών. Δύο νέων παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα».

Αυτό ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση που βιώνει το νησί.

Όπως τόνισε, σε ολόκληρο το νησί έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε πολλά κτήρια (σπίτια, σχολεία, ναοί) ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν τη Σάμο.

«Έχουμε ξεκινήσει να στήνουμε σκηνές σε πολλά χωριά και στο γήπεδο Καρλοβάσου. Επίσης, οι κάτοικοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους θα στεγαστούν σε δύο καινούρια ξενοδοχεία του νησιού που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα από το σεισμό», έκανε γνωστό στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα νέα μέτρα - Lockdown σε εστίαση, γυμναστήρια και περιορισμός κυκλοφορίας